Vildsvinsjakt

vildsvin.pr

Äntligen börjar det hända lite mer. Jag och en god vän har börjat planera för iaf ett jaktäventyr i sommar. Vi ska försöka komma iväg till de södra delarna av landet och jaga vildsvin.

Så jag har lagt ut lite krokar för att se vad som kan erbjudas och det ser ut att lösa sig.

Dessvärre lär det nog inte bli jakt med hund utan det blir nog vak eller skyddsjakt.

Vill ha egen gård

Aktiva Hunden i Västernorrland

Jag är sjukt less på att plugga för stunden. Det känns verkligen som att livet har tagit paus och att man bara måste ta sig igenom det här för att kunna fortsätta leva.

 

Det rullar iaf på lite med planeringen för framtiden. Det ser ut som att det drar ihop sig för att jag ska bli med valp till sommaren. Så det är ju ett steg i rätt riktning. Jag har drygt ett år kvar att plugga och det gör ju att valpen kommer vara redo för att börja jagas in då jag är klar. Förhoppningen då är också att vi ganska omgående ska kunna hitta en egen gård med jakträtt som vi kan flytta till.

 

Drömmen nu är att hitta den ”perfekta” gården. Med ett hus i lagom storlek som är hyfsat uppdaterat. Ett stall, eller större ladugård med möjlighet till stall. En maskinhall/garage och för min del gärna en stuga som går att hyra ut eller liknande.

 

Det är bara drömmar och det lär ju landa i något annat. Men förhoppningen är att stället träffar på ganska många punkter från början eller möjligheten finns för att det ska gå att bygga. Det viktigaste är ju trots allt läget/marken då det inte går att ändra på i efterhand.

Imorgon är det dags igen

Då ska jag och otroligt nog sambon med hund ut och se om vi hittar några skräpfåglar att skjuta bort. Tror inte vi kommer att hitta några men blir trevligt att gå över marken med sambon för första gången. Har jagat i snart 4 år och vi har aldrig varit ute tillsammans i skogen.

Jaktsuget kom tilllbaka

DSC_0409

Trots att jag själv knappt trodde det, så hände det plötsligt! Efter lite snack med en jaktkompis så löste jag jaktkort för småviltet på marken och det statliga. Så igår var det dags, första jaktdagen sedan förra säsongen.

Planen framöver är mest att gå igenom marken för att se om det går att rensa ut lite fågel. Främst nötskrikor, skator, kajor och kråkor för att ge tjäderns ägg lite lugnt och ro.

Så går främst med haglet för att slippa tänka på kulfånget i någon större utsträckning.

Hade även med mig labradoren för att låta henne testa på att apportera riktigt vilt om läget skulle komma. Men igår så var det ingen framgång, men bättre lycka nästa gång!

DSC_0409

En tråkig tid

Jag har av flera anledningar, främst att jag blev av med marken där jag fick gå med hund, lämnat iväg hunden till en ny jägare som trivs med henne. Detta för att hon ska få chansen att fortsätta jaga och bli något även om hon har varit en underbar hund utanför jakten med.

Så just nu har jag inte jagat någon sen förra jaktåret. Jag har inte ens köpt det statliga jaktkortet för i år… Men troligen kommer det bli av framöver då jag ska jaga ripa med en kompis.

Kort och gott ligger jagandet på is denna säsongen. Men jag står på kö för en valp som ska födas under våren om allt går som planerat. Det blir då stövare som jag kommer jaga räv/hare med. Ser fram emot det då man slipper strulet med jaktlag som älgjakten innebär och med det strulet med att få gå med hund när det finns hundar redan.

Övningsskytte

Var idag och sköt in bössan, det behövdes uppenbarligen då första träff med stöd tog ca 20 cm högt och ca 20 cm åt vänster… Men efter lite justeringar så träffade jag bra och passade på att skjuta på målsnurran de har på banan.

Ska nog försöka åka in på jouren ikväll för att skjuta på älgen!

1002861_10151801115248035_1791790051_n

Fynda på bokrean

Passar på att tipsa om en bok på bokrean. Boken nedan köpte jag då vi även har en labrador, tycker det är kul att läsa mer om dem. Finns ett gäng böcker till jag skulle vilja ha men alldeles för få av dem är på rea…

Hursomhelst, boken är läsvärd och det finns mycket fina bilder. Det mesta om labradoren tas upp, utställning, jakt och utförlig rasbeskrivning. Så passa på, 89 kr är ju faktiskt väldigt lite pengar för en bok!

Labrador Retriver – Det mesta du behöver veta om din hund

Arbetsvillig, glad, energisk och med ett hjärta stort nog att rymma alla och envar! Labrador retrievern är en av världens populäraste hundraser och det finns goda skäl till det. Den är känd för sin trevliga mentalitet och positiva inställning till omvärlden, därtill är den en fantastisk arbets- och tävlingshund.

Ingen jakt men en rävåtel

2015-01-27 12.29.28

Ganska lite jaktrelaterat de sista veckorna. Vilket förklaras av att jag nu är borta hela veckorna och tiden hemma ägnas med familjen. Men det är ju inte så mycket att göra något åt utan så kommer det att vara de närmsta åren.

Men förra helgen så hann jag med att åka till en rävåtel vi har på jaktmarken och sprida ut lite hundfoder. Ställde av ett par säckar i ett förråd nära som vi får använda så de andra kan åka förbi under veckorna och sprida lite. Med de andra menar jag pensionären som brinner för jakten och är ute på jaktmarken flera gånger i veckan 🙂

En mycket trevlig man för övrigt! Till sommaren planerar han att bygga en koja så vi har något flyttbart att sitta i nästa vinter för jakten på räv.

Nu hoppas jag själv att jag får lite tid framöver, eller en månskens natt så jag kan åka och försöka mig på att locka på räv eller sitta vid åteln.

Älgjakten är slut

2014-10-18 14.42.27

Då var älgjakten slut för denna gång.

Har inte haft möjlighet att släppa hunden de sista veckorna men det är inte mycket att göra något åt. Nu får hon ta det lite lugnt ett tag innan vi börjar träna ordentligt inför hösten.

Jakten har gått framåt för henne, dessvärre inget skjutet för henne men det var ju nära ett par gånger. Jag hoppas på bra möjligheter till hösten och att det blir på riktigt då. Så att hon kan få ställa en älg och jag får skjuta. Annars känns det som att möjligheterna rinner iväg då hon blir tre år i höst.

Men det är bara att blicka framåt och se till att träna bättre än tidigare år och kanske lägga ännu mera tid på spårningen!

1 2 3 4