Debut HtM och Hundlöpet

I fredags var det dax för våran debut i HtM. Har ändrat fram och tillbaka i programmet för att få det att funka som jag vill. Har aldrig varit så nervös inför en tävling som denna, så det var skönt att Johanna och Eva-Lena var med. Johanna gjorde debut med sin Tindra. Först ut var klass 2, efter det var det dax för oss i klass 1. Hade startnummer ett så använde bara en del av banvandring och gick sen och hämtade Trassel. Efter lite snabb uppvärmning var det våran tur, benen skakade medans jag väntade på startsignal från domaren. Ställer upp och musiken starta och allt flyter 🙂 Visade kanske lite väll mycket in och ut, ur mellanpositionen men tog det säkra före det osäkra. Var så nöjd när det var över och ännu mer när jag fick poängen 23.75 och uppflyttning otrasselrosettch en andra plats.

Bestämde mig för att köra samma upplägg inför andra tävlingen också, så satte Trassel i bilen för att ta ut henne strax innan våran andra start. Inte riktigt samma flyt denna gången, men inga större fel. Poängen blev
23.45, uppflyttning igen och en tredje plats :). Självklart hoppas man alltid att det ska gå bra, men hade inte förväntat mig att det skulle funka så bra och vara så roligt. Känns bra att jag valde att göra ett rätt enkelt program och inte ta med backa vid sidan och en del annat vi har övat på, utan spara det till senare. Blir garanterat fler tävlingar i HtM för Trassel, men även för Trubbel om ett tag. Det tråkigaste med HtM är att det finns så få tävlingar 😉

hundlöpetIgår åkte vi till Växjö för att Trassel och Viktor skulle springa Hundlöpet. Det blev vinst för dom på tiden 18:31, över 3 minuter före tvåan. Mycket nöjd över min underbara hund.

Nu blir det återigen Rallylydnad som gäller för oss, tanken är att vi ska debutera i Avanceradklass 12 juli i Forserum.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar