Klubbmästare

Var ett tag sedan jag skrev, ska försöka börja skriva varje söndag och då även summera veckans hundträningar. Vad har då hänt sen sist…

Trubbel har tävlat 4 gånger till i rallylydnad och fått ett godkänt på 80 poäng. De andra tre har varit på 68, 60 och 55. Har varit olika anledningar att det inte funkat, på ena bytte hon till höger sidan flera gånger, en vimsade vi bort tillsammans och nu sist fanns inget fokus alls :/ Men det har går snabbt framåt i träningen och det är det viktigaste. Det kommer garanterat funka på tävling också bara hon hinner mogna lite och jag slutar att vara så nervös. Sen har vi börjat med agility och gått en nybörjarkurs och i måndags började vi en fortsättningskurs. Första gången på nybörjarkursen struntade hon helt i mig och ville bara till alla andra  speciellt när någon sprang in i tunnlarna, men nu funkar det och jag kan ha henne lös. Har aldrig tränat agility innan så det är mycket nytt att lära sig och trubbbbtänka på för mig. Men tror att vi kommer att kunna lära oss detta tillsammans. Hon är även röntgad, tyvärr blev det ett c på ena höften. Lite tråkigt att inte kunna få valpar efter henne, även om det egentligen inte är något jag har planerat. Men fortsätter hon att vara en så underbar hund som hon är och blir så bra som jag hoppas på, så kanske jag testar att röntga om henne längre fram. Hon har även numera känt mentalstatus. MH gick ungefär som jag trodde, hon förvånade mig med att inte springa på förföljandet. Hon som jagar allt möjligt ute i vanliga fall som. Att hon inte är speciellt modig om matte inte följer med fram till läskiga saker, det visste jag. Däremot avreagerar hon fint om jag följer med henne och säger att det är okej, vilket hon även gjorde på MH. 2:an på skott blev jag lite förvånad över men tror att allt som hade hänt innan spelade roll. Första skottet reagerade hon mycket kraftigt över och jag funderade på att bryta, men kände att hon ändå lugnade sig så bestämde för att fortsätta. De resterande skotten reagerade hon på men visade ingen rädsla. Hon brukar aldrig reagera över skott eller smällar, och har inte reagerat på klubben vid skott efter MH heller som tur är. Så är mycket nöjd med hur hon klarade dagen. Sen har Trubbel och husse tävlat i barmarksdrag också. En tvådagars tävling där de kom 2:a i linlöpning. Husse var nöjd med henne så det kommer bli Trubbel som han tävlar med i SM i helgen. Viktor har tagit guld två år i rad så hon har lite att leva upp till 😉

Trassel har hunnit med att göra 5 starter till i avancerad klass men bara fått ett godkänd resultat. Det är mycket som har strulat och sista tävlingen i Växjö blev det 22 poäng. Hon ville inte alls och sket i mig vid skyltarna. Tror att allt beror på att jag ställt för höga krav och att hon inte har förstått vad jag menar, på träning blir hon då tok glad och testar massa beteende medan jag blir mer och mer irriterad. Veckan innan Växjö försökte jag träna och få momenten att funka, vilket bara gjorde att hon gav upp och inte tyckte det var kul. Funderade allvarligt på att ge upp rallyn och satsa helt på Htm som hon älskar. Men eftersom det var klubbmästerskap helgen efter, bestämde jag mig för att bara ha kul med henne och inte peta i detaljerna. Så efter 5 dagars lek och massa belöning för enkla saker trasssom att sitta, hade jag en helt annan hund på klubbmästerskapet. Hon tycket det var kul och banan gick lätt. Att hon kunde släppa den jobbiga känslan från tävlingen innan och gå in på banan men en så härlig attityd kändes underbart.  Det gick t.o.m så bra att vi blev klubbmästare. Vi var tre stycken som hade fått 95 poäng. Så stolt över att hon och jag fixade det tillsammans. Så i ett år kan vi nu kalla oss klubbmästare i rallylydnad på Jönköpings brukshundklubb!!! Så från och med nu lovar jag henne att aldrig fortsätta att träna om jag blir irriterad över att hon inte förstår. Utan gå in och fundera på hur jag ska få henne att förstå. Ska också bli bättre på att inte bara belöna det svåra utan även belöna lätta grejer. Det viktigaste är att vi har kul ihop!!!

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera