SM-GULD

Trubbels andra sm i barmarksdrag är nu avklarat. Förra året var hon bara en liten söt valpIMG_4514 som var halvt skräckslagen över alla ivriga hundar, och ville helst sitta i knät eller bli buren. I år var hon helt oberörd av allt ståhej och sugen på att springa. Till Nybro hade vi med båda hundarna, alla fyra barnen och husvagnen. Vi campade på området och hade inte många meter till startområdet. Linlöpningen startade tävlingsdagen på lördagen och Trubbel var taggad som bara den. Starten gick kanon och Viktor och trubbel flög upp för första backen, rätt snabbt var de i fatt hunden som startat 30 sekunder förre
men kunde springa om utan problem. De fick springa om ett par till innan de kom i mål på tiden 9.06, hela 41 sekunder förre tvåan. Kändes som de hade bra läge att knippa gulIMG_0030det, men mycket kan hända när man springer med en hund. Sen är det alltid svårt att veta om de andra har haft problem och kan springa fortare andra dagen. Killen som låg tre efter lördagen var han som vann och slog Viktor och Trubbel i Hapimagedraget, skulle han kunna springa fortare andra dagen. På lördagen var det även ”tävling” för barnen. Liam och Trubbel var anmälda, även om jag tyckte det kändes lite skrämmande. Att det blev Trubbel och inte Trassel var för att Trassel är starkare, och bestämmer hon sig för att hon vill fram är det svårt att stoppa henne. Trubbel är lite mer lyhörd i dragsammanhang och inte lika stark. Men ändå tillräckligt stark för att jag ska få problem speciellt i starten om jag tappar balansen lite. Så jag var rätt nervös när de skulle starta men det gick kanon även om Trubbel drag på som bara den upp för första backen. Även dom klarade att springa om utan problem och kan lyckliga i mål. Liam var jätte nöjd och undrade direkt o15 10 17_7396m det fanns några mer tävlingar som han kunde vara med i. På lördagskvällen sprang Viktor en kort sväng med Trassel för att se om hon verkade sugen på att springa söndagens stafett. Men det var hon inte, ho
n joggade utan någon större lust att dra. Vet inte riktigt varför hon är sån med Viktor ibland. Mej vill hon alltid följa med ut och springa med och då drar hon som bara den. Men när Viktor ska ut är det inte alltid hon har lust, även om hon brukar springa på ordentligt när de sen är ute. Men jag och Viktor springer i rätt olika tempon, så det kanske bara är att hon föredrar mitt lugna tempo. Hon är nyligen kollad av en hundmassör som inte kunde hitta något fysiskt fel, så hon är nog som matte lite lat bara.

På Söndagen startade Trassel och Viktor redan strax efter
8 och kom i mål 9 minuter och 8 sekunder senare. Även detta loppet gick kanon. Var en fantastisk känsla att se sin hund ge järnet från första metern. Det var ingen som hämtade igen någon tid utan SM-GULDET var deras med över 1 minuts marginal. Sist på dagen var det dax för stafetten och Jbk hade för första gången lag med. Första sträckan är löpning, sen kickbike och sist är cykling. Viktor och Trubbel tog hand om löpningen, och även här gav hon allt. Tror hon gillade lite extra att alla startade samtidigt. Ser riktigt häftigt ut när 20 hundar och fö15 10 18_7389
rare starta samtidigt. Trubbel och Viktor fick tredje bästa tiden på sin sträckan, vilket är kanon eftersom de flesta starta med A-hundar (i drag är hundarna indelade i tre grupper, Grupp A – alla raser, Dock så måste stående fågelhundar samt blandraser tävla i denna klass. Grupp B – Alla renrasiga hundar förutom stående fågelhundar samt Dobermann och Siberian husky (går i grupp C), Grupp C – Dobermann och Siberian husky). När man gjort sin sträcka lämnar man hunden och springer själv en liten kort bit för att växla. Jag tog i mot Trubbel från Viktor och han fortsatte själv för att växla, kan berätta att hon fick lite halvt panik när hon inte fick springa med honom. Var inte det lättaste att hålla henne då.

Så 15 månader gammal har hon nu sin första sm-medaj i en gren som hon verkligen älskar. Nu blir det att börja träna henne ordentligt med kickbike för att se om det är i det de ska tävla i nästa år.

IMG_0031

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera