Rallylydnadstävlingar

12347696_10208408133951006_464088595105132502_n5/12 var jag och Trubbel i Älmhult för hennes första start i fortsättningsklass. Tävlingen var i ett större ”tält” där en rallybana precis fick plats. Man fick vänta utanför, och gick in först när det var ens tur. Blåste och regnade en del så Trubbel tyckte det blev en del läskiga ljud. Vid tredje skylten (frestelsen) blev det stora problem och 21 poäng försvann där. Sen blev det två fel öv, en vid ligg gå runt och en vid spiralen. Båda för att det blåste till och tältduken slog mot metalställningen och hon blev skrämd. Avslutningen gick kanon och där blev det endast 3 x -1. Jag är supernöjd med tävlingen även om det bara blev 54 poäng. Hon är känslig för IMG_0067plötsliga ljud i nya miljöer men släpper det fort. Får åka runt på byggarbetsplatser i vår för att träna på det kanske. Tycker ändå hon kunde fokusera bra i den för henne helt nya miljön.

12/12 var det tävling i Atomhallen för båda hundarna. Hade tyvärr bara tid att åka dit för att träna en gång innan tävlingen, men det var iaf inte en helt ny miljö för Trubbel. Banan var med maxantalet skyltar (17 stycken) och med spring in i frestelsen. Känslan var mycket sämre denna tävlingen, Trubbel var ofokuserad. Men vi klarade frestelsen utan avdrag så det tar vi med oss som positivt. 66 poäng blev det iaf. Problemet vi har just nu är att vi i princip bara tränat rallylydnad hemma. Men med fyra barn, jobb och en man med eget företag är det inte alltid så lätt att få tid över att åka upp till klubben och träna ihop med andra. När vi har åkt upp på klubben har det inte varit rally jag tränat med henne utan agility jag har fokuserat på och så kommer det nog att vara i fortsättningen också. Hon kan  alla skyltar i avanceradklass när vi träna här hemma så det kommer nog på tävling också framöver.

Trassel gjorde sin bästa start hittills i avanceradklass, även om poängen inte räckte till godkänd (62). Blev -5 på frestelsen (hatar den skylten), sen missade vi i ena sidbyten med snurren ifrån varandra. Har tränat lite agility med henne det sista, och dagarna innan tävlingen tränade vi på att runda hindret och hoppa på tillbaka vägen. Vilket straffade sig, jag tänkte mig inte för och viftade lite väl med armen när hon skulle hoppa så hon sprang på utsidan av hindret. Trodde aldrig jag skulle få en vägran i protokollet med henne. Men känslan efter tävlingen var så mycket bättre än innan, så nu tränar vi på som vi gör så ska nog de två sista godkända komma.

Trubbel

Trubbel

IMG_0071

Trubbel

IMG_0068

Trassel

IMG_0070

Trassel

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera