Siris älgjakt

Under hösten så gjorde Siri sin första älgjakt med lite sådär resultat. Hon spårade fram ett gäng skjutna älgar och följde spår bra i övrigt.

Men det blev inget riktigt upptag. Det närmsta var när hon fick spår på en älgtjur och försvann iväg ordentligt. Ropade till passkyttarna åt vilket håll hon rörde sig. Strax därefter ropar en av dem tillbaka att de såg en tjur komma utspringande ur skogen och försvann från dem, Siri kom strax efter. Men ganska snabbt vände hon tillbaka mot mig och jag lyckades inte få henne att ta på spåret igen. Lite tråkigt det troligen var den bästa chansen hon hade.

Det är ju några veckor kvar på älgjakten så jag ska försöka få till ett par släpp till innan älgjakten är slut och det dröjer till hösten då jag kan släppa henne igen. Men under den tiden får hon fortsätta spåra i terräng!

Siri med älgklöv efter spårträning Siri spårar Ute på älgjakt med Siri Siri på väg på äventyr

Märkt: //

Lämna ett svar