Bäverjakt

Har blivit inspirerad till bäverjakt då jag fick se och känna på ett skinn igen häromdagen. Kände på ett då jag tog jägarexamen funderade inte mer på det just då, men nu har jag bestämt att jag ska fixa ett skinn.

Jag har ju turen att vi har några bävrar på jaktmarken som alla egentligen vill bli av med då de flera gånger har dämt upp så en nyplantering har blivit översvämmad. Det är såvitt jag vet bara en hydda. Under älgjakten så jag att det var en del fällda träd i område kring hyddan och ytan de dämt upp.

Träd fällda av bäver Träd fällda av bäver

Så tanken är att försöka börja titta ut matplatser och så när snön börjar smälta undan i vår. Eventuellt kommer jag försöka inhandla en åtelkamera för att se lite vilka tider de lämnar hyddan för att se när det blir bäst att passa. Samt se hur många de är och om det är några ungar. Vill ju trots allt inte förstöra den lilla stam vi har i vårt område.

Det kan vara så att det finns ett par områden till där vi har bävrar så måste kolla över det lite med.

Så i april blir det några tidiga mornar så jag kan få skjuta en bäver och kan ta tillvara på skinnet!

Märkt:

Lämna ett svar